Občinsko futsal pokalno tekmovanje 2023

Fizokinn pokalni futsal prvaki občine Ivančna Gorica za leto 2023

V Ambrusu smo v petek, 25. avgusta v organizaciji ŠD Ambrus izvedli četrto pokalno tekmovanje v futsalu za pokal občine Ivančna Gorica.

Tekmovanja se je udeležilo 7 ekip, ki so bile razvrščene v 2 predtekmovalni skupini po 3 oz. 4. V polfinale so se po zanimivih tekmah v predtekmovanju uvrstile sledeče ekipe: MSU team- lanski pokalni prvaki, FC Ivančna Gorica- ekipa, ki zadnja leta prevladuje v naši občini in je konkurenčna tudi širše, domača ekipa ŠD Ambrus in ekipa, ki je že dolgo časa blizu vrha v občinski futsal ligi- Fiziokinn. V prvi polfinalni tekmi je po napetem in nekoliko nervoznem srečanju največjih rivalov v naši občini ekipa FC Iv. Gorica Slaščičarna center@Doner king premagala ekipo MSU team, v drugi pa je ekipa Fizokinn premagala domačine- Športno društvo Ambrus.

V tekmi za 3. mesto sta poraženi ekipi iz polfinala izvajale le kazenske strele. Pri strelih so bili nekoliko bolj zbrani fantje iz ekipe MSU team in so tako po lanskem naslovu pokalnih prvakov tokrat osvojili 3. mesto.

Finalna tekma med ekipami FC Iv. Gorica in Fiziokinn je bila precej izenačena tako, da so o zmagovalcu prav tako odločali kazenski streli. Uspešnejša je bila ekipa Fiziokinn, ki je zasluženo prvikrat osvojila futsal pokalno tekmovanje občine Ivančna Gorica.

Za zmagovalno ekipo Fiziokinn so igrali: Anže Ivanjko (vodja ekipe), Tevž Ivanjko, Gašper Herman, Erik Novak, Gal Kušar, Samo Zupančič, Žiga Andolšek, Ibro Hodžič.

Tekmovanje je v sprva vročem, zvečer pa v prijetno toplem vremenu spremljalo veliko število gledalcev, ki so lahko prišli na svoj račun. Na koncu je sledila podelitev priznanj najboljšim. Pokale in priznanja so podelili nekdanji nogometni asi in športni funkcionarji iz Ambrusa: Mitja Hren, Robert Bradač in Aleksander Bracovič.

Priznanje za najboljšega strelca je še enkrat več zasluženo prejel Kristijan Čož iz ekipe FC Iv. Gorica.

Športnemu društvu Ambrus gre zaslužena pohvala za odlično organizirano in izvedeno tekmovanje.

 

Rezultati zaključnih bojev in končni vrstni red pokalnega tekmovanja v futsalu za leto 2023:

Polfinalni tekmi:
FC Iv. Gorica Slaščičarna center&Doner king : MSU team 3 : 0
Fiziokinn : Športno društvo Ambrus 2 : 0

Za 3. mesto : MSU team : ŠD Ambrus 3 : 2 (kazenski streli)

Za 1. mesto: Fiziokinn : FC Iv. Gorica Slaščičarna center&Doner king (1:1) 3:2 (kazenski streli)
1. Fiziokinn
2. FC Iv. Gorica Slaščičarna center&Doner king
3. MSU team
4. ŠD Ambrus
5.-7. mesto: HD City, Kradec in Primča vas

 

Kapetan zmagovalne ekipe Fiziokinn Anže Ivanjko
s podeljevalko priznanj in pokalom v roki