Razpis: 4. Ivankin Tek

ZŠO Ivančna Gorica

četrtek, 4. april 2024

Prelistajte razpis v interaktivni obliki

Razpis za športnika leta občine Ivančna Gorica v letu 2023

ZŠO Ivančna Gorica

ponedeljek, 20. november 2023

ZŠO Ivančna Gorica tudi letos podeljuje priznanja za najboljše športnike in športnice v občini Ivančna Gorica ter priznanja zaslužnim športnim delavcem.

Predlogi morajo prispeti na naslov ZŠO Ivančna Gorica, Sokolska 8, 1295 Ivančna Gorica, najkasneje do petka 24. novembra 2023, na predpisanem obrazcu. Kasneje prispelih predlogov žal ne bomo mogli upoštevati.

OBRAZEC V PDF FORMATUPDF


 

Kategorije v katere lahko predlagate svoje kandidate so:

 1. Mlajši dečki letnika 2011 in mlajši
 2. Mlajše deklice letnika 2011 in mlajše
 3. Starejši dečki letnika 2008 in mlajši
 4. Starejše deklice letnika 2008 in mlajše
 5. Mladinci letnikov 2007, 2006, 2005 in 2004
 6. Mladinke letnikov 2007, 2006, 2005 in 2004
 7. Člani letnika 2003 in starejši
 8. Članice letnika 2003 in starejše
 9. Najboljša športna ekipa občine Ivančna Gorica
 10. Zaslužni športni delavec-delavka
 11. Veteran-veteranka
 12. Športniki invalidi

Za naziv športnika leta občine Ivančna Gorica imajo pravico kandidirati vsi tisti:

 • ki so člani društev in klubov iz občine Ivančna Gorica
 • vsi vzgojno izobraževalni zavodi v občini Ivančna Gorica
 • športniki s stalnim prebivališčem v občini Ivančna Gorica, ki delujejo v društvih in klubih s sedežem zunaj občine Ivančna Gorica

Za najboljšo športno ekipo občine Ivančna Gorica lahko kandidirajo samo ekipe šol, društev oz. klubov, ki so registrirani v občini Ivančna Gorica.

V posamezni kategoriji lahko predlagate samo enega posameznika oz. ekipo!

Predlagate lahko tudi športne delavce-delavke (učitelje, trenerje, druge funkcionarje) za posebno priznanje za velik prispevek k razvoju športa v občini Ivančna Gorica, ki delujejo na področju športa vsaj 15 let.

Predlog za veterana, veteranko – starostna omejitev 50 let.

Predlog ustrezno utemeljite z obrazložitvijo dosežkov za leto 2023 (dosežki, št. tekmovalcev oz. klubov na posamezni tekmi, sodelujoče države, če gre za mednarodno tekmovanje, datum in kraj tekmovanja …). Naveden naj bo vir, kjer so vsi rezultati preverljivi.

Svoje predloge morate potrditi z žigom in podpisom predsednika  kluba oz. društva.

Ob jubilejih bodo športni klubi in društva dobila  jubilejne plakete za 10, 20, 30 …. letno delovanje, zato, če sodite mednje, navedite v svojem predlogu tudi to z ustrezno obrazložitvijo.

 

Mini olimpijada

ZŠO Ivančna Gorica

četrtek, 12. oktober 2023

V četrtek, 5. 10. 2023 je Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica v sodelovanju z Olimpijskem komitejem Slovenije organizirala Mini olimpijado za učence 2. razredov občine Ivančna Gorica. Prireditev je potekala na nogometnem igrišču z umetno travo, NK Ivančna Gorica.

Na začetku prireditve se je izvedel olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so jo ob zvokih himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledila je zaprisega vseh sodelujočih otrok – športnikov: »Tudi, če si želimo, ne moremo vsi zmagati. Lahko pa tekmujemo po svojih najboljših močeh. Naše geslo pri tem je: Fair play vodi naprej!«

Prisotne je nagovoril tudi župan občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad.

Kar 230 otrok iz OŠ Stična, PŠ Stična, PŠ Muljava, PŠ Višnja Gora, OŠ Ferda Vesela, OŠ Zagradec, PŠ Ambrus in PŠ Krka se je preizkusilo v različnih športnih disciplinah in z njimi povezanih motoričnih nalogah.

Za ogrevanje se je izvedel Foksijev ples, katerega sta vodila Foksi in predstavnica plesnega kluba Guapa.

V izziv jim je bilo postavljeno 10 športnih postaj, katere so pripravili:

Nogometni klub Ivančna Gorica (spretnostni poligon, igra na malem igrišču, merjenje hitrosti strela, ciljanje tarč

Teniški klub Talent (igra čez mrežo, spretnostne naloge z loparji),

Sankukai karate klub Ivančna Gorica (karatejski pozdrav, osnovne vaje ogrevanja in razgibavanja, osnove padca v stran, osnovni udarci z roko in nogo, osnovne vaje za koordinacijo telesa in lepšo držo, osnovne vaje za reflekse in opazovanje, dve lažji samoobrambni tehniki)

Strelsko društvo Sonja Vesel (streljanje z zračno puško),

Rokometni klub SVIŠ (igrišče za mini rokomet z 2 goloma in poligonom. Otroci so preizkusili vadbo na poligonu (stožci itd.), strele na gol ter se na koncu pomerili v igri.

Klub Gibalni raj – športno ritmična gimnastika (vadba s kolebnicami, žogami, obroči in trakovi),

KRG TiM – Mitja Petkovšek – športna gimnastika (vadba na mini bradlji) in

Taekwondo klub Kang (tekmovanje v Kick-u, pri katerem so otroci brcali v elektronsko vrečo in nabirali točke. Zmaga tisti, ki nabere največ točk v 20 sekundah),

Plesni klub Guapa – (otroci se naučijo koregrafijo, ki jo bodo na koncu vsi skupaj zaplesali),

V.I.P. športni klub Ivančna Gorica – (atletika – met  vortexa v cilj, poligon z malimi stožci/kapicami, nizke ovire, pregibne ovire, žoge za aerobiko –  vse je potekalo v obliki štafetnih iger).

Med prireditvijo je otrokom delal družbo Lisjak Foksi. Vsi otroci so uspešno opravili vse športne izzive in ob koncu prireditve prejeli zaslužena priznanja, alpsko mleko in napolitanke Knoppers .

Prireditev je odlično uspela. Čudovito vreme, krasen prostor, zadovoljni predstavniki klubov in društev, rdeča lica in nasmehi na otroških obrazih je povedalo več kot tisoč besed. Vsi smo bili mnenja, da moramo Mini olimpijado ponoviti tudi v naslednjem letu.

 

MINI OLIMPIJADA (ODZIVI)

Učiteljica Anja Oven in učenci 2. a in 2. b razreda OŠ Stična

Drugošolci smo četrtek pričeli s sprehodom do nogometnega igrišča v Ivančni Gorici, kjer nas je pričakalo veliko drugošolcev iz celotne občine in pester nabor različnih športnikov. Prispeli smo namreč na mini olimpijado, ki smo jo otvorili z olimpijskim ognjem, himno in nošenjem olimpijske zastave. Nato je sledilo spoznavanje različnih športov oz. športnih društev, ki so aktivna v občini. Pa ne na kakšen dolgočasen način, ampak tako da smo se v vseh teh športih tudi preizkusili. Spoznali smo streljanje, gimnastiko, taekwondo, atletiko, nogomet, tenis, ples, karate, mini rokomet in ritmično gimnastiko. Kako pester in aktiven dan je bil za nami. Učenci so uživali v aktivnostih in spoznavanju in preizkušanju novih športnih disciplin. Vsi so se preizkusili v vseh športih. Marsikdo je navdušeno tekel po prijavnico k izvajalcem, da bi izpopolnjeval svoje znanje pri njih. Želimo si še več takih dni, ki rišejo nasmehe na otroških obrazih in otroke spodbujajo k zdravemu načinu življenja.

ODZIVI OTROK NA MINI OLIMPIJADO

Shania, 2. a
Meni je bilo všeč vse – gimnastika, GUAPA, brcanje žoge in atletski poligon, streljanje, nogomet in teakwondo. Vse to mi je bilo zeeeeelo všeč.

Lana, 2. a
Meni sta bili všeč GUAPA in ritmična gimnastika.

Izabela, 2. a
Veliko sem se zabavala, ker smo imeli veliko iger.

Liam, 2. a
Bilo mi je v redu. Najbolj mi je bil všeč karate, ker smo lahko videli, kaj se tam naučijo.

Ksaver, 2. b
Bilo je v redu, najbolj nogomet in streljanje. Pa še Fifa album smo dobili na koncu.

Benjamin, 2. b
Všeč so mi bili streljanje, nogomet, rokomet in ko smo dobili Fifa album.

Anika, 2. b
Všeč mi je bilo, ko smo plesali in delali s trakovi.

Maksimilijan, 2. b
Všeč mi je bilo streljanje s puško, mini rokomet, nogomet in Fifa album na koncu.

Luka, 2. b
Všeč mi je bilo, ko smo streljali, Igrali rokomet, nogomet in ko smo na koncu dobili Fifa album.

Fran, 2. b
Všeč so mi bili streljanje nogomet, Fifa album in mini rokomet.

David, 2. b
Všeč so mi bili streljanje, Fifa album, teakwondo, nogometni poligon, in rokomet, kjer sem bil lahko vratar.

Maks Đ., 2. b
Bilo je zelo v redu. Vodili smo žogo, videli atletske sprinterke, rokomet, brcali v boksarsko vrečko, vrteli gimnastične trakove in za konec dobili še čokoladico in mleko.

Gaber, 2. b
Bilo mi je zelo zabavno. Sploh karate, kjer smo zraven dobili tatu in prijavnico. Všeč so mi bili tudi puške in teakwondo, kjer smo morali čim večkrat brcniti v blazino.

Naj, 2. b
Všeč mi je bilo, da smo šli na nogometni stadion, da smo se igrali in da smo igrali mini rokomet in nogomet.

Filip Š., 2. b
Bilo je zabavno, ko sem lahko streljal z mojim očijem, ko smo dobili nogometni album in tekli atletsko štafeto, poligon z žogo, ko sem nosil olimpijsko zastavo in lahko boksal z nogami v boksarsko vrečko ter ko smo v parih izvajali karate.

Učenci 2. razreda PŠ Krka in učiteljica Maruša

Zelo dobro organiziran dogodek. Učenci so aktivno sodelovali, se preizkušali pri vseh postajah in se pri tem tudi zabavali. Najbolj so bili navdušeni nad aktivnostmi, ki so jih v večini izvajali prvič (streljanje, gimnastika, tenis,…).

Nekaj komentarjev učencev 2. razreda na PŠ Krka:

 • Najbolj mi je bil všeč karate in taekwando, tenis, nogomet. Tudi gimnastika, ker sem srečala Dušico. (Živa)
 • Meni so bile všeč plesne in gimnastika, ker se rada ukvarjam s športom. (Tamara)
 • Najbolj mi je bilo všeč pri karateju in učenje plesa, ki smo ga zaplesali na koncu. (Klara)
 • Meni je bilo všeč streljanje z zračno puško, nogomet in rokomet. (Anže)

Mnenje učiteljic OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični je, da so takšni dogodki odlični za promocijo športa in motivacijo otrokom, da se začnejo ukvarjati z njim. Mini olimpijada je bila odlično zastavljena. Mogoče bi v prihodnje računali le na vsaj en 10-minutni odmor, da grejo otroci lahko pit in na stranišče, saj nihče ni želel ničesar zamuditi.

Tudi učenci so bili navdušeni nad vsemi športi. Med dečki je bil najbolj priljubljen taekwondo, nogomet in streljanje z zračno puško, med dekleti pa ritmična gimnastika, ples in športna gimnastika. Izrazili so tudi mnenje, da bi si želeli tudi kakšno “resno” tekmo (med šolami) v ekipnih športih.

 

Vtisi z MINI OLIMPIJADE, 5. 10. 2023, 2. aV, razredničarka Maja Jurhar Tavčar

Prebudili smo se v megleno jutro, polni pričakovanj, saj smo nestrpno pričakovali OLIMPIJADO na čisto pravem stadionu v Ivančni Gorici. Ob prihodu je že prvi pogled na prizorišče dokazoval, da se bo to dopoldne dogajalo marsikaj zanimivega in za nas veličastnega. Pričakali so nas predstavniki že uveljavljenih klubov naše občine, pa tudi olimpijec Mitja Petkovšek je vzbudil naše zanimanje. Naš učenec Nejc je bil med drugimi izbran, da ponese olimpijsko zastavo med igranjem olimpijske himne, ob tem smo bili vsi že na pričetku zelo ponosni. Nagovoril nas je tudi gospo župan in nam zaželel dobrodošlico. Pričeli smo z nogometom, kjer smo bili še posebej aktivni, saj ga kar štirje učenci našega razreda redno trenirajo. Deklicam je bil všeč ples, še posebej, ker smo ga ponovno odplesali na samem zaključku prireditve. Prav tako rade podoživljajo karate prijeme, predvsem v poziciji samoobrambe. Veliko zanimanja in zanosa pa so učenci doživeli pri streljanju z zračno puško, saj kar niso mogli verjeti, da so se ta dan prelevili v strelce s pravo puško, ki natančno ciljajo v pravo tarčo. Zadetki res niso bili zanemarljivi. Naš učenec Nikolas je pri aktivnostih taekwondoja dosegel 75 rekordnih udarcev z nogo in vsi smo z njim slavili to zmago. Še preden smo se dobro ogreli je sonce pregnalo meglo in postalo nam je zelo toplo, precej tudi zaradi vnetega sodelovanja in navdušenja. Dopoldne je hitro minilo. Proti šoli smo se z avtobusom odpeljali polni prijetnih vtisov in doživetij. Verjamemo, da bo ta naša mini olimpijada postala tradicionalna in kmalu se radi zopet vrnemo.

RK SVIŠ – Stane Zupančič

Čudovita organizacija in čudovit dogodek. Organizacija je bila še na višjem nivoju kot lansko leto. Vaditelji smo imeli na razpolago vse kar smo potrebovali, da smo skupaj z organizatorjem, pričarali otrokom čudovit dan. RK SVIŠ podpira tovrstne dogodke in se jih bo z veseljem udeleževal tudi v prihodnje.

KRG TiM – Mitja Petkovšek

Vse pohvale ZŠO Ivančna Gorica za organizacijo Mini olimpijade in promocijo športa in zdravega načina življenja med najmlajšimi člani družbe! Na prelep sončen dan smo se družili, zabavali in športali. Komaj čakamo druženja naslednjo leto, med tem pa bodo naši drugošolčki pridno vadili, jedli zdravo hrano, zgodaj hodili spat in zrasli v velike, zdrave in močne fante in punce. 😊

 

NEKAJ UTRINKOV

Rezultati 3. Ivankinega teka – 23.9.2023

ZŠO Ivančna Gorica

ponedeljek, 25. september 2023

V soboto, 23. 9. 2023 smo praznovali dan Slovenskega športa. V Ivančni Gorici  je potekal 3. Ivankin tek. Prebudili smo se v deževno sobotno jutro. Že  pri pripravljanju prireditvenega prostora za Ivankin tek je zlivalo kot »iz škafa«. Vreme se je res zarotilo proti nam. Upali smo, da bo do prvega štarta ki je bil ob 10. uri, ko so se na progo podali tekači in tekačice na 12 in 5 km prenehalo deževati, vendar je dež kar vztrajal še naprej. Kljub dežju se je 3. Ivankinega teka udeležilo veliko tekačev, od najmlajših do starejših. Prav vsi so uspešno premagali progo na katero so se podali. Kljub turobnemu vremenu so bili številni tekmovalci in gledalci v cilju z nasmehi na licih, kar pa pravzaprav največ šteje. Prireditev je odlično uspela in se že veselimo naslednjega leta, ko bo na vrsti 4. Ivankin tek.

Andreja Lapanja

Rezultati

PDFOtroci

PDF5km

PDF12km

 

 

Fotogalerija


Prireditev – 3. Ivankin tek je sofinancirala Fundacija za šport.

Razpis: 3. Ivankin Tek

ZŠO Ivančna Gorica

torek, 5. september 2023

 

DATUM: Sobota 23. 9. 2023

ORGANIZATOR: Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z Zvezo športnih organizacij Ivančna Gorica.

KRAJ DOGODKA: Start in cilj za vse razdalje bo na amfiteatru pri Vzgojno-izobraževalnem centru Ivančna Gorica (Cesta občine Hirschaid 3, Ivančna Gorica).

URADNA SPLETNA STRAN ORGANIZATORJA: www.ivancna-gorica.si, zso.prijetnodomace.si

KONTAKTNA OSEBA: Toni Vencelj, tel. št. 041 973 877 in Tomaž Zakrajšek, tel. št. 041 589 476.

PRIJAVNINA OZ. ŠTARTINA: 10,00 EUR, na dan prireditve 15,00 EUR.

PRIJAVE: Prijave potekajo preko spletnega obrazca na www.sportotime.com vsebujejo naslednje podatke: priimek in ime, spol, letnik rojstva, dolžina proge in klub ali društvo ali kraj.

Prijave potekajo preko vnosnega obrazca na spletni strani do srede 20. 9. 2023.

Startnino v višini 10,00 EUR je potrebno poravnati na TRR 0204 1001 7615 878 (Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica), po prejetju povratnega e-maila ob spletni prijavi. Možne so tudi kasnejše prijave na spletu in na dan tekmovanja do 9.00 ure na mestu prireditve, s plačilom startnine 15,00 EUR z gotovino, vendar ti udeleženci nimajo zagotovljenih darilnih paketov s spominsko športno majico.

Za otroške teke in netekmovalni tek 1,5 km so prijave brezplačne na kraju prireditve do 10.00 ure. Brezplačno prijavo imajo tudi člani društev iz občine Ivančna Gorica.

DOLŽINE PROG IN KATEGORIJE:

12 km

MOŠKI ROJENI LETNIK   ŽENSKE ROJENE LETNIK
A 1999 – IN MLAJŠI A 1999 – IN MLAJŠE
B 1998 – 1989 B 1998 – 1989
C 1988 – 1979 C 1988 – 1979
D 1978 – 1969 D 1978 – 1969
E 1968 – 1959 E 1968 – IN STAREJŠE
F 1958 – IN STAREJŠI

 

5 km

MOŠKI ROJENI LETNIK   ŽENSKE ROJENE LETNIK
A 2005 – IN MLAJŠI A 2005 – IN MLAJŠE
B 1993 – 2004 B 1993 – 2004
C 1978 – 1992 C 1978 – 1992
D 1963 – 1977 D 1963 – 1977
E 1962 – IN STAREJŠI E 1962 – IN STAREJŠE

1,5 km

Netekmovalno, ni kategorij – V – VSI UDELEŽENCI

OTROŠKI TEKI:

11.30 uri: dečki 1 – 3 razred 300m, deklice 1 – 3 razred 300m
11.45 uri: dečki 4 – 6 razred 600m, deklice 4 – 6 razred 600m
12.00 uri: dečki 7 – 9 razred 1000m, deklice 7 – 9 razred 1000m

12.15 uri: predšolski otroci 100m – netekmovalno

PROGE: Start na 12 in 5 km bo skupaj ob 10.00 uri. Po treh km se krajša proga odcepi. Teče se po makadamskih in asfaltnih cestah. 5 km proga ima +-65m nv, 12 km ima +-160 m nv. Proga bo označena s puščicami, na vseh pomembnih križiščih bodo redarji in zapore s trakovi. Start na 1,5 km bo 10.05 uri.

Konfiguracija teka na 12 km:

Razpisu je prelažen tudi GPS sled teka 12 km.

RAZGLASITEV REZULTATOV: ob 12.30 uri.

NAGRADE: Vsak udeleženec s prijavo in plačano štartnino do 21. 9. 2023 prejme
spominsko majico. Enako velja tudi za otroške teke. Majice so zagotovljene le za prijavljene do 21. 9. 2023. Vsi udeleženci dobijo bone za topel obrok hrane v cilju. Prvi trije uvrščeni tekmovalci v posamezni tekmovalni kategoriji prejmejo medalje. Absolutni zmagovalec in zmagovalka na 5 in 12 km prejmejo pokale.

OSTALA DOLOČILA: Vsi udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
Zdravniška pomoč bo zagotovljena. Tekmovalci in spremljevalci sami odgovarjajo
za svoje osebne stvari in garderobo. Tekmovanje bo v vsakem vremenu.

Tek (12 km) je vključen v pokalno tekmovanje Teki Dolenjske 2023 (www.drustvo-marathon.si).

 

Prireditev – 3. Ivankin tek sofinancira Fundacija za šport.

Razpis za športnika leta občine Ivančna Gorica v letu 2022

ZŠO Ivančna Gorica

nedelja, 30. oktober 2022

ZŠO Ivančna Gorica tudi letos podeljuje priznanja za najboljše športnike in športnice v občini Ivančna Gorica ter priznanja zaslužnim športnim delavcem.

Predlogi morajo prispeti na naslov ZŠO Ivančna Gorica, Sokolska 8, 1295 Ivančna Gorica, najkasneje do petka 25. novembra 2022, na predpisanem obrazcu. Kasneje prispelih predlogov žal ne bomo mogli upoštevati.

OBRAZEC V PDF FORMATUPDF


 

Kategorije v katere lahko predlagate svoje kandidate so:

 1. Mlajši dečki letnika 2010 in mlajši
 2. Mlajše deklice letnika 2010 in mlajše
 3. Starejši dečki letnika 2007 in mlajši
 4. Starejše deklice letnika 2007 in mlajše
 5. Mladinci letnikov 2006, 2005, 2004 in 2003
 6. Mladinke letnikov 2006, 2005, 2004 in 2003
 7. Člani letnika 2002 in starejši
 8. Članice letnika 2002 in starejše
 9. Najboljša športna ekipa občine Ivančna Gorica
 10. Zaslužni športni delavec-delavka
 11. Veteran-veteranka
 12. Športniki invalidi

Za naziv športnika leta občine Ivančna Gorica imajo pravico kandidirati vsi tisti:

 • ki so člani društev in klubov iz občine Ivančna Gorica
 • vsi vzgojno izobraževalni zavodi v občini Ivančna Gorica
 • športniki s stalnim prebivališčem v občini Ivančna Gorica, ki delujejo v društvih in klubih s sedežem zunaj občine Ivančna Gorica

Za najboljšo športno ekipo občine Ivančna Gorica lahko kandidirajo samo ekipe šol, društev oz. klubov, ki so registrirani v občini Ivančna Gorica

V posamezni kategoriji lahko predlagate samo enega posameznika oz. ekipo!

Predlagate lahko tudi športne delavce-delavke (učitelje, trenerje, druge funkcionarje) za posebno priznanje za velik prispevek k razvoju športa v občini Ivančna Gorica, ki delujejo na področju športa vsaj 15 let.

Predlog za veterana, veteranko – starostna omejitev 50 let.

Predlog ustrezno utemeljite z obrazložitvijo dosežkov za leto 2022 (dosežki, št. tekmovalcev oz. klubov na posamezni tekmi, sodelujoče države, če gre za mednarodno tekmovanje, datum in kraj tekmovanja …). Naveden naj bo vir, kjer so vsi rezultati preverljivi.

Svoje predloge morate potrditi z žigom in podpisom predsednika  kluba oz. društva.

Ob jubilejih bodo športni klubi in društva dobila  jubilejne plakete za 10, 20, 30 …. letno delovanje, zato, če sodite mednje, navedite v svojem predlogu tudi to z ustrezno obrazložitvijo.

Mini olimpijada

ZŠO Ivančna Gorica

torek, 11. oktober 2022

V četrtek, 6. 10. 2022 je Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica v sodelovanju z Olimpijskem komitejem Slovenije organizirala Mini olimpijado za učence 2. razredov občine Ivančna Gorica. Prireditev je potekala na nogometnem igrišču z umetno travo, NK Ivančna Gorica.

Na začetku prireditve se je izvedel olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so jo ob zvokih himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledila je zaprisega vseh sodelujočih otrok – športnikov: »Tudi, če si želimo, ne moremo vsi zmagati. Lahko pa tekmujemo po svojih najboljših močeh. Naše geslo pri tem je: Fair play vodi naprej!«

Prisotne je nagovoril tudi župan občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad.

Kar 200 otrok iz OŠ Stična, PŠ Stična, PŠ Muljava, PŠ Višnja Gora, OŠ Ferda Vesela, OŠ Zagradec, PŠ Ambrus in PŠ Krka se je preizkusilo v različnih športnih disciplinah in z njimi povezanih motoričnih nalogah. V izziv jim je bilo postavljeno 9 športnih postaj, katere so pripravili: Nogometni klub Ivančna Gorica, Teniški klub Talent, Sankukai karate klub Ivančna Gorica, Strelsko društvo Sonja Vesel, Rokometni klub SVIŠ, Klub Gibalni raj – športno ritmična gimnastika, Klub tajskega boksa Nak Muay, KRG TiM – Mitja Petkovšek – športna gimnastika in Taekwondo klub Kang.

Med prireditvijo je otrokom delal družbo Lisjak Foksi. Vsi otroci so uspešno opravili vse športne izzive in ob koncu prireditve prejeli zaslužena priznanja ter alpsko mleko.

Prireditev je odlično uspela. Čudovito vreme, krasen prostor, zadovoljni predstavniki klubov in društev, rdeča lica in nasmehi na otroških obrazih je povedalo več kot tisoč besed. Vsi smo bili mnenja, da moramo Mini olimpijado ponoviti naslednje leto.